Yksi nimi

”On yksi nimi ylitse muiden, yksi nimi muuttumato, yksi nimi ylitse muiden, vain yksi nimi toivomme on”, sjunger Pekka Simojoki i bakgrunden. Jag ska försöka stanna upp och få ihop ett inlägg. Jag vill.

I en handvändning övergick januari i februari, och snart är det mars. 2018 svängde vi blad i familjen Gädda, sådär som man svänger ibland när ett skede övergår i ett annat. För första gången någonsin (!) jobbar både jag och Ove heltid. För första gången någonsin känns det rätt. Alla har vi varsitt sammanhang. Alla behöver vi ett. Vi är inte i huvudsak längre varandras sammanhang på samma sätt.

Jag väcker barnen och gör dem klara på morgonen, Ove hämtar på eftermiddagen och fixar middag. Jag kommer hem till dukat bord. Vi gör det tillsammans. Ingen av oss står ensamma. Att ha det så är att ha det välsignat (och samtidigt vet jag ju inte riktigt hur barnen upplever det hela, det får jag kanske veta först sedan, när de blir äldre).

En evighet och ett halvt liv är det sedan vi bodde i Kenya, ändå mindre än ett år sedan. För en evighet sedan sprang jag på kenyanska lervägar. För en evighet sedan bakade jag cinnamon sticky buns med min fina, italienska väninna. För en evighet sedan tog vi farväl.

Nu är vi här. Hämtpizza för att fira att Alfons avverkat två tuffa skolveckor med många prov. Ove hemma med sjuka barn. Sportlov framför. Veckoslut i Vuokatti i mars. Lika självklart som det kändes att flytta till Kenya, lika självklart känns det att vara här nu.

 

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s