De som går bredvid oss

-Blir det morgonlänk? undrar hon (kvällen innan) och det blir det. Vi möts halvvägs, och springer en timme i ett tempo som tillåter obehindrat samtal. För prata vill vi. Om boken hon nyss läst, den som väckte så många reaktioner. Bland annat om den vill vi prata.

Jag är hemma igen vid en tidpunkt som med stor generositet ännu kunde kallas morgon. Vid matbordet sitter Ove och en kompis som funnits med sedan tonåren. De pratar om barn, församling, äktenskap, arbete, vardag och allt som hör livet till. Han, kompisen, uppmuntrar, ställer frågor och säger vackra saker om Ove, åt Ove, och jag blir mjuk. Det är en vacker stund. Vi formar och skapar något med våra ord, och han formade vår dag med sina.

Det här med att mötas av välvilja, generositet och omsorg när man återvänder hem, det gör all världens skillnad. Eller förresten – att mötas av välvilja, generositet och omsorg gör jämt all världens skillnad. För alla.

 

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s