Några dagar efteråt

– Hur ska vi hitta Jesus här? frågade jag av Ove häromdagen. Frågan är ju naturligtvis orimlig och fel ställd. Jesus försvinner ingenstans. ”Ordet är dig mycket nära, i din mun och i ditt hjärta” (Rom. 10:8). Jesus är lika mycket med oss här som i halvöken i Kenya.

Kan det ha varit sommarvärmen, alla alternativ och valmöjligheter, de nya möblerna, att återknyta kontakter, få igång telefonanslutningarna igen, meddela FPA att vi flyttat tillbaka till Finland och tröttheten som finns ett ögonblink bort som riktade blicken lite fel?

Mitt i allt det praktiska som vi fyller vardag med, så vill jag hålla blicken fäst på Jesus. Då spelar det mindre roll var i världen jag är. Jesus är kung. Han är frälsare, han är min räddning, min sköld, min borg och min bror. Och han är här, mitt i vår vardag och alla praktiska göromål, och leder oss.

Ikväll fick jag sitta i Pedersöre kyrka tillsammans med mamma, mormor, moster och kusin och många andra och både lyssna till lovsång och stämma in i den. Det händer bra saker i en kyrka som fylls av röster som gemensamt lovar den Gud vi alla tror på. Där var Jesus och tog emot lovsången.

Också där var han.

 

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s