Salainen Tutkimus Laitos

Det kan vara lite trixigt att få ihop alla pusselbitar i en skola med fyra elever, olika språk och läroplaner. Men jag hävdar att det går, och att det dessutom allra oftast går rätt bra.

Man får vara kreativ.

Vi funderade till exempel på hur vi kunde utnyttja det faktum att Edny är tvåspråkig allra, allra bäst. Att prata finska hela tiden kändes onaturligt. Vincent förstår ju inte finska alls, och svenska är det språk som kommer automatiskt när vi vuxna pratar sinsemellan.

Så vi bestämde oss för att markera skolbyggnaden som finskspråkig zon ännu tydligare. Och så skapades STL (Salainen Tutkimus Laitos). Det är hur ljuvligt som helst, och både Alfons och Oliver (resten av klassen är bortrest) köpte paketet.

Alfons och Oliver har fått mystiska e-post och blivit rekryterade som hemliga agenter. Idag fick de sina första uppdrag, och skickade in forskningsrapporter i slutet av dagen. Oliver har undersökt safarimyror med hull och hår – fotat dem, ritat dem och skrivit ner fakta (Agentbyrån behövde information om dem eftersom en annan agent blivit biten. De trodde att han var döende, fast det kunde Oliver dementera. Han har ju själv blivit biten av en safarimyra, och även om det gjorde jätteont var det ju inte dödligt).

agent-1

muurahainen

muurahainen-2

Alfons har, på Agentbyråns begäran, sammanställt ett informationspaket om Kenya och Maralal och gett tips på bra övernattningsställen i Nairobi och planerat resrutt till Maralal.

På finska.

Det går.

I alla fall om man har en Edny.

 

 

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Salainen Tutkimus Laitos

  1. Annika skriver:

    Vau så kreativt!

  2. Anna skriver:

    Härligt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s