Motivationshöjande

Nu som då har vi SLEF-missionärer fältenhetsmöte. Det innebär att samtliga missionärer på ett fält samlas för en gemensam genomgång: vad har hänt, vad är på gång framöver, vad är aktuellt just nu? Vi, SLEF:s missionärer i Samburu, hade vårt fältenhetsmöte i torsdags. Efter att protokollet från mötet skickats till missionsledaren blev vi påminda om att det är en hel del på gång just nu på det här fältet. Det var fint att få se det i skrift. Att vi faktiskt gör något här. Ibland kan det kännas som om dagarna bara går, och att det allra mest är vardag och matlagning. Men det här projektet hänger inte på en individ. Vi ingår i ett team där var och en sköter sin del för att nå fram till ett gemensamt slutmål. Det är helheten vi vill åt. Och för att samburuerna ska få en Bibel på sitt modersmål behöver alla delar fungera. Det kändes bra att se att det händer en hel del både på individnivå och i den stora helheten.

Jag tror att det är viktigt att ibland stanna upp och sammanfatta det arbete som görs för att bibehålla motivationen. Speciellt i en långkörare som bibelöversättning, där ett Nya testamente kan ta längre än ett decennium att få färdigt. Oftast finns det ju inga färdiga skriftspråk, så det arbetet går hand i hand med översättningen.

Det rullar på bra nu. Skolan är igång, Ove jobbar på, Anna, Magnus och resten av översättarna översätter. Och på måndag får vi en praktikant hit från Finland. En månad får vi ha henne här. Imorgon startar vi mot Nairobi för att hämta henne, bunkra upp och besöka tandläkaren (för en helt vanlig kontroll, inget akut alltså) en femte gång sedan vi kom hit.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Motivationshöjande

  1. Jag hamnade på din blogg och läser med glädje. Också kristen och med ett annat slags Kenyaäventyr i bagaget. Det som gav oss vårt andra barn.
    Allt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s