Avrundningen

Det är kväll. Tandborstning och fottvagningen är överstökad. Pyjamasen är på, de ligger i sina sängar. Kanske har de redan legat och läst en stund, bläddrat i någon serietidning. Så är det dags för dagens sista programpunkt: aftonbönen tillsammans.

Den är ingen invecklad historia. Ove eller jag brukar läsa något, sedan ber vi och sjunger. Ibland är det tyst och mysigt. Oftast inte speciellt. Nästan alltid ligger någon (Vincent) och leker högljudda lekar med ett kramdjur när någon annan (Oliver) ska be. Sedan får någon kanske ett skrattanfall eller blir hemskt törstig. På samma gång brukar någon annan ställa en djup och klok fråga som kräver minst en engagerad förälders uppmärksamhet. Men i något skede brukar vi kunna knyta ihop det hela och småningom släcka lampan.

Den där bönen, jag tänker på den. Det finns något riktigt vackert att som familj komma inför Gud. Vi tackar, vi lyfter upp dem som behöver förbön just nu, vi lägger våra nära i Finland i Guds händer. Tillsammans. Det här är en stund där barnen är minst lika delaktiga som oss vuxna. De ber för oss: för mitt tandläkarbesök, för Ove som inte riktigt är i skick just nu, för våra dagar vid kusten.

Det är vackert. Mitt i den ofullkomliga och högst mänskliga kontext det sker i.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s