Timothy

Rätt ofta hänvisar jag till bibelöversättarna utan att berätta desto mera om dem. Men nu är det dags för en liten presentation. Totalt är det sex personer som översätter Bibeln just nu. Två av dem har arbetat länge inom projektet men haft andra uppgifter än själva översättandet tidigare. Men nu är de alltså sex, plus då Ove som arbetar med att banda in och editera bibelmaterial på SD-kort samt föra ut materialet till mänskorna i Samburu och jag som är ansvarig för missionärsbarnens skolgång.

Namn: Timothy, bibelöversättare i Samburu

DSCN8167

Arbetar just nu med: att svara på konsultens frågor till Uppenbarelseboken tillsammans med Wilfred, Anna och Magnus, och ibland med Magnus på första Korintierbrevet.

Har hållit på med bibelöversättning: sedan översättningen kom igång 2007.

Mest utmanande: när vi började översätta bibeln för 10 år sedan låg utmaningen i att ingen av oss hade skrivit på samburu tidigare. Numera kan arbetet med det första utkastet av bibeltexter vara tung. Vi för grundliga diskussioner och kan hålla på en timme med en och samma vers. Det är ett ganska monotont arbete.

Mest givande: att få en bok klar, upptryckt, hålla den i handen och se den föras ut till samhället.

Favoritvers i Bibeln: när jag är nertyngd, frestad eller har syndat, så uppmuntras jag av det som står i 1 Joh. 1:9: ” Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet”.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Mission och kristen tro, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s