Guds små sammanträffanden

Det har flyttat in ett ungt par från Schweiz i lägenheten mitt emot vår. Jag och kvinnan skulle egentligen länka tillsammans i fredags, men på grund av monsterförkylningen skippades det och blev kaffe och hockey på lördag istället. Och kaffet drog ut och blev middag, och middagen drog ut och blev sen kväll. Barn lades i säng och nattades och vi tittade på foton och pratade.

Till saken: Oliver hade fått en spark på insidan av knät när han spelade fotboll här om dagen. I går hade knät blivit svullet och han hade svårt att gå. Första gången något sånt händer, faktiskt.

Och nu råkade det sig så att den unga kvinnan från Schweiz är en sjuksköterska specialiserad på att tejpa olika åkommor. Hon hämtade helt sonika lite rehabtejp från deras lägenhet och tejpade Olivers knä.

– Hur känns smärtan när jag trycker här? frågade hon

– Lite bättre, svarade Oliver.

– Och här?

– Värre!

– Här då?

– Den är helt borta! utbrast han och så sattes tejpen just där.

Jo, vi kan kalla det sammanträffanden. Om vi vill. Men jag varken vill eller tror att det handlar om sammanträffanden. Jag tror att Guds omsorg kommer i olika förpackningar och former. Ibland i en sjuksköterska som kan hantera rehabtejp.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s