En ny favorit

Vi hade några bananer som delvis var lite bruna och vissna, så jag putsade dem, sparade de fina bitarna och lade de trötta i en skild bunke.

Banana bread. Bananbröd. Originalreceptet härifrån. Det är det man gör av trötta bananer. Så fruktansvärt enkelt och ett hyfsat alternativ på helgfrukosten eller som mellanmål. Vi åt det som efterrätt.

Bananbröd

2-3 (över)mogna bananer

en nypa salt

1 tsk bakpulver

1 uppvispat ägg

ca 80 g smält smör

2,25 dl vetemjöl

0,5 dl råsocker

1) Mosa bananerna med gaffel tills det blir en slät massa utan bitar

2) Blanda ner det smälta smöret

3) Tillsätt bakpulver och salt, blanda om.

4) Blanda ner socker och ägget och

5) till sist, vänd ner mjölet i smeten.

Häll över smeten i smord form, grädda i 175° i ca 20-30 min. eller tills mitten på kakan/brödet fått fast konsistens.

Stjälp upp, låt svalna, ät och njut!

 

 

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s