Bland ord som flyr

Jag har en text som jag arbetat med i flera månader. Jag har skrivit den många gånger, försökt närma mig det jag vill beskriva från olika håll. Orden flyr, det är svårt att nå fram och ringa in det jag vill lyfta fram. Jag tror mig veta varför det är så svårt den här gången, och jag tror mig ha fångat något av det jag vill fånga i mitt sjätte försök. Kanske fick jag de ord jag bad om att få.

Livet skaver lite just nu. Det regnar (vilket är bra på tusen sätt, men lerigt och smutsigt och kyligt på andra). Det är strömavbrott. Det återstår en månads arbete innan semester, och jag märker hur krafterna sinar (jag är ju alltid fem före att ge upp strax innan mål). Det är trångt här hemma och vi nöter lite på varandra. Det är vardag och nästan bara vardag.

Så jag höjer blicken och föreställer mig några dygn på kusten om en dryg månad. Pojkarna som simmar och simmar och simmar och bara pausar ibland för att besöka juicebaren. God mat. Tryckande hetta. Massage. Nya intryck. Vila. Ove som vindsurfar.

Och det fungerar.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s