Hönan

Ove är hemma och familjen är komplett och livet rätt harmoniskt. Så fattigt mitt liv skulle vara utan honom. Han kom ju förresten inte ensam. Så här var det: resan upp till Arsim gjordes dels för att sprida bibelmaterial och visa Jesusfilmen, men också för att fira ett bröllop. Brudparet kommer från Maralal, men bröllopet skulle ske i Arsim. På någon vänster blev det så att Ove hjälpte till en del med bröllopet. Han skjutsade bland annat bruden och brudföljet och fick sitta vid honnörsbordet under själva vigseln och ta del av allt som hände från första parkett. För att visa sin uppskattning skänkte de en höna som uttryckligen var åt Oves barn.

”Den ska vi behålla”, sa Vincent när han såg den. Och så döptes den till Pärlan.

DSCN7742

Ove förhandlade loss en temporär sovplats åt Pärlan inne i skolans badrum. Sedan ägnade han en försvarlig tid åt att fösa hönan till sin hage. Hönan tänkte kanske lite annorlunda och kluckade förnärmat. Jag skrattade gott och förevigade det hela.

DSCN7748

Nu känner vi ju inte Pärlan så bra ännu, men har kunnat konstatera att hon älskar att var under saker. Under soffor, under bilar. Så vi har en höna. Åtminstone ännu idag.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s