En dag i en stor stad.

Det allra bästa med Nairobi är ju utbudet. Här finns allt. Man kan fixa håret, få en massage, köpa kläder, handla mat, få tag på specialvaror, simma, besöka djurpark och massa annat. Som i vilken storstad som helst.

Det allra sämsta med Nairobi kan vara trafiken som ska ta dig till allt som bjuds ut. Man får försöka åka innan eller mellan rusningstrafiken. Och så hinner man med max en eller ett par saker på en dag.

Som idag:

DSCN7122

DSCN7110

Vi körde iväg till Windsor Golf & Resort (ca 17 km från platsen där vi bor) där jag hade simskola med skolbarnen. Resten av gänget följde också med, och så fick alla simma och plaska.

Bra, bra.

På väg hem stannade vi till vid en matbutik och bunkrade upp inför några månader i halvöken. 12 burkar tonfisk, 4 burkar sirap, 5 flaskor ketshup. Ni fattar.

Bra, bra.

Sedan leder gps:en oss fel på hemvägen. ”Svag sväng vänster”, säger hon, och Ove tvekar in i det sista och kämpar mot magkänslan som skriker ”HÅLL HÖÖÖÖGER”. Men så tar vi till slut den där svaga svängen mot vänster och hamnar i ett trafikkaos som varar i tre kvarter (av olika anledningar kör vi förbi den rätta avtagsvägen tre gånger) och en timme. För att komma rätt den sista gången tvingas vi köra på suspekta bakgator.

Nej, nej.

Så till slut: ut ur trafiklimbot och på rätt väg igen. Småningom hemma.

Som sagt: av det där digra utbudet hinner man kanske med en eller högst ett par saker varje dag.

 

 

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s