Kontraster.

I oktober och november sprang vi ju så mycket (och ibland mer än) vi bara orkade. Då var fokus på vardag och kilometer och vi längtade till december då mommo och moffa skulle komma hit på besök.

I december festade vi loss. Massage, pedikyr och bastu i Nairobi. Stående bord varje dag i Malindi, god glass (!) och hotellfrukost. Och sedan – julbord och annat juligt resten av månaden: jullimpa, julgodis, julskinka. Mycket mat, diskussioner, skratt och ledigt. Inte så mycket rutiner.

Och så kommer januari, och det sitter så bra med vardag och vanliga rutiner igen (trots att vi hade det så arma bra tillsammans med mamma och pappa i december. Men trots att jag är så tacksam för att vi fick hänga med dem en månad så är den månaden över och det gäller att se framåt). Kroppen skriker efter sallader, sockerfritt och vanlig träning. Resten av mig vill ha lugna morgnar för mig själv i skolan innan dagen börjar, bokläsning inne i veckorna, TV-serier på helgerna, lugnt familjetempo.

Jag är helt säker på att februari med missionärsretreat nära Nairobi, dignande matbord och social samvaro med roliga kollegor kommer att kännas helt rätt efter en nedtonad livsstil i januari.

Kontraster gör gott.

Bland annat det lärde hon, en av de allra finaste, mig.

 

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s