Ljus.

Vårt lilla vardagsrum är fullt av mänskor varje kväll. Mamma och pappa, jag och Ove, och Alfons som får lov att stanna uppe i lite längre. Jag släcker det lysrörsfärgade skenet från taklampan, tänder julstjärnan som lyser så vackert i fönstret och tänder kerosinlyktan och stearinljus.

En av de allra viktigaste kvinnorna i mitt liv brukar använda det där ljuständandet för att diagnostisera ens välmående. I hus där någon orkar tända ljus på kvällarna är det inte så illa, brukar hon säga. Jag tror hon har rätt. I det också.

 

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ljus.

  1. Helena skriver:

    Trevligt ni har det! Tack för de sista meningarna i ditt inlägg. Brukar vara rätt så duktig på att tända ljusen, till kvällskaffet. (Känns ibland lite onödigt, men det är det ju aldrig). Och illa har vi då inte i vårt hus ☺️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s