Från kust till storstad till halvöken.

Vi är tillbaka i Maralal efter våra dagar på kusten. Vägen hit upp var bitvis tuff och många fordon hade fastnat i leran. Tack vare vår starka bil kunde vi dra upp två fordon som hade fastnat, och det kändes bra att använda det fordon som anförtrotts oss till att välsigna andra.

Vår resa till kusten var ingen semesterresa trots att vi också hann hänga korta stunder vid poolen och simma i havet. Vi har deltagit i BTL:s (Bible Translation and Literacy) personalkonferens som ordnas vart tredje år. BTL är den organisation som vi arbetar för här i Kenya och som har hand om bibelöversättningen både i Samburu och bland andra mindre språkgrupper i Kenya. Det har varit intensiva men otroligt bra dagar. Vi har fått en helhetssyn över det bibelöversättningsarbete BTL gör i Kenya, träffat kollegor och fått både andlig, fysisk och social påfyllnad.

DSCN6021

Under kulturdagen ombads vi alla klä oss i något som representerade det område vi bor i. På kvällen hade vi en kulturkväll där vi delades in i olika regioner och framförde traditionella sånger och danser. Här är Ove och vår kollega Timothy från Maralal. Foto: Eva Gädda

DSCN5969

Caroline Kamau, resursutvecklingschef på BTL. Foto: Eva Gädda

DSCN5988

Under konferensen deltog pastor Simon Mbevi (till vänster) med uppmuntrande kristen undervisning. Till höger Peter Munguti, verksamhetsledare/nationell chef för BTL.

DSCN6133

Wilfred, vår kollega från Samburu, och Ove har blivit goda vänner! Foto: Eva Gädda
Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s