Suveränt!

När det kommer till julpyssel och dylikt så är det ju helt suveränt med endast fyra elever. Det finns ju inga begränsningar! Vi kan göra i princip vad som helst. Fläta korgar, göra egna stämplar, vika stjärnor i origami eller skriva juldikter.

Det är ett drömläge för pysselälskare. Att förbereda något för fyra elever tar ju ingen tid alls, däremot tar det mesta ganska länge om det ska förberedas för 25 barn. För att inte prata om själva utförandet. Hur handleder man så många elever samtidigt? Jag inser att man måste välja rätt enkla saker som alla kan göra utan att hela tiden behöva assistans från en vuxen.

Idag har två av eleverna fått trycka eget omslagspapper. Till exempel. Det kanske går att göra med en vanlig klass också, men kräver betydligt mera av läraren.

Ni vet väl förresten vilket enormt arbete era barns lärare gör? Jag inser mer och mer hur sjukt proffsiga, kompetenta och välutbildade typer som tar hand om våra barn i Finland. Vi föräldrar kan göra deras jobb lite roligare genom att ge dem lite spontan uppmuntran ibland. Ett tack, en klapp på axeln, ett leende. Så att de vet att vi vet. Och att de har vår uppskattning.

 

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s