Att höra till.

Vi var hembjudna till evangelisten Russel och hans familj igår. Jag har glatts åt vår inbjudan ända sedan den framfördes för någon vecka sedan. Det är svårt att beskriva hur utanför man är när man flyttat till ett helt nytt land. Och det är svårt att beskriva hur gott varje besök och varje inbjudan gör mitt i allt det nya. Några timmar uppe på ett regnigt berg, i ett glest och vint hus med jordgolv gjorde gott. För det är ju gemenskapen som räknas, inte golvet eller väggarna eller antalet leksaker.

Och idag. Ni vet den där känslan när flera småbarnsfamiljer samlas vid en sommarstuga? Ni vet det där springandet av många barnfötter som snabbt kommer in för att hämta något, och springer ut igen? När leken pågår i timmar och ännu längre, när barnen egentligen inte riktigt har tid att äta för att leken väntar där ute. Jag vet ärligt inte hur många barn som rört sig här utanför idag. Två extra kom med oss efter kyrkan, och några till någon annanstans ifrån. Och våra pojkars cyklar har varit i ständig rullning, ibland av dem själva, ofta av någon annan.

En av extrabarnens pappa knackade på när han skulle hämta pojken. Han satte sig ner en stund, såg på när jag tecknade, fick en penna i handen och ombads rita något. En motorcykel, föreslog jag. Så han ritade. En motorcykel.

Våra rötter söker sig djupare neråt. Småningom har vi fått ett efterlängtat sammanhang. Antalet gäster hemma hos oss, den där middagen hemma hos vännerna och mängden barn hemma på vår gård idag vittnar om det.

Om gemenskap.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s