Förföljelse.

Av alla de mänskor som utsätts för religiös förföljelse är 80 % kristna, åtminstone om vi får tro uppgifterna i John L Allen Jr:s bok ”The global war on Christians. Dispatches from the front lines of anti-Christian persecution” (Image, 320 s).

Man inte stirra sig blind på sitt eget sammanhang och dra slutsatser på basen av det. Även om kristna i Finland inte tillhör de mest utsatta kristna runtom i världen, betyder det inte att kristen förföljelse skulle förekomma. Bara för att du inte upplever våld riktat mot kvinnor bland dina bekanta, så betyder det inte att statistiken ljuger (här skulle jag egentligen vilja länka till något blogginlägg som Peppe Öhman skrivit angående just det, men har scrollat runt på hennes blogg i tre evigheter och inte hittat det, inte ens fast jag använde sökfunktionen.)

Kristna förföljs. Så enkelt är det.

Det är värt att notera. Läs mer här.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s