Men barnen då?

Att leva det liv vi lever är det mest självklara för oss. Efter att ha brottats, bett, gråtit, funderat, pratat (pratat mer, pratat ännu mer, pratat tills det inte funnits fler ord just då) , glatt oss, sett fram emot, förundrat oss så känns det självklart och rätt okomplicerat.

Och ändå inte. Att vi är här, att vi bröt upp, att vi flyttade, att vi sa alla de hejdå vi sa – det var komplicerat. Det har konsekvenser för oss och för våra barn.

Rachel Pieh Jones skriver så enormt vackert och så enormt sant om allt det där komplicerade och underbara som en flytt utomlands kan innebära för ens barn (kan du läsa engelska, så klicka in dig!). Ett Third Culture Kid (TCK) är ett barn som växer upp i en mellankultur mellan den kultur föräldrarna kommer ifrån (ibland två eller fler det med!) och den nya kultur vartill man flyttar.

Vår gäst Majlis Janatuinen skriver ett blogginlägg här om vår vardag i Maralal och om missionärsbarnens liv (kan du finska, så klicka in dig!).

Så okomplicerat och enkelt. Och ändå så stort att det formar våra barn för all framtid.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s