Ute på vägarna.

Vår chef David, kollegan Wilfred samt Ove har just kommit hem från en några dagar lång resa till bland annat Wamba, ca 2,5 timmars körväg från Maralal, och Archers post, ytterligare 1,5 timmes bilväg från Wamba. De har turnerat med Jesusfilmen, informerat pastorer om Bibelöversättningen och delat ut material. Dessutom fick de tillfälle att ladda One story-berättelserna från Bibeln på några mänskors SD-kort. (Maralal hittar ni högst uppe till vänster, och den blåa pricken är Archers post.)

Karta wamba

Det är så roligt att de får göra sådant här! Det är så roligt att de får direkt kontakt med mänskor och berätta om det de brinner för!

Ove har levt på lokala maträtter. En kväll när vi pratades vid satt han på en restaurang och åt chapati och en köttgryta.

chapati + köttgryta

Foton härifrån och härifrån.

Om någon för ett par år sedan har sagt åt mig att Ove skulle sitta och äta chapati och köttgryta på något ställe i Wamba tillsammans med två kollegor från Samburu så skulle jag kanske ha sett lite tvekande ut.

Little did I know.

Det händer sig att jag, vi, fortfarande blir alldeles överväldigad över att vi är här och gör det här.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ute på vägarna.

  1. Annika skriver:

    Låter underbart! Är det något speciellt du saknar från Finland?

    • kvintettfamilj skriver:

      Jo, förstås. Det går i vågor. Just nu är vi riktigt tillfreds. Men alltså våra vänner, vår familj och vår hemförsamling finns ju i Finland! Och rågbröd, salmiak, kvarg och bondost! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s