Någon slags harmoni.

Vi ligger alla fem i vår säng. Två är osams (inte jag och Ove) och pratar inte med varandra. Den tredje knölar på som en liten hallonmask i sängen. Jag sitter och ritar, Ove ligger en bit ifrån. Förkylda och iklädda pyjamas deltar vi i Kyrkhelgens festkväll. Vi hör Sudans anglikanska ärkebiskop berätta om hur livet ser ut för kristna i det landet. Vi hör Mrs Bighill Singers dra hela kyrkfolket i lovsång. Vi ligger i vår säng, jag masserar barnfötter och vi deltar i Kyrkhelgsgemenskap flera tusen kilometer därifrån.

Så trots hallonmasken och osämja mellan bröder så råder det någon sorts lördagsharmoni i vårt sovrum. Alla våra barn vill vara där med oss. Och de får höra på det bästa av budskap. Det går hem.

– Mamma, kan vi höra på Bibeltimmen imorgon? undrar en av pojkarna, som hör Henrik Perret säga att det ska finnas en sådan imorgon.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s