Den där kampen.

Innan vi åkte iväg till Kenya gav någon oss ett tips. Jag kan för inget i världen minnas vem det var. Men denne (kloka) person (eller tidningsartikel? Undervisning?) påminde oss om att fylla huset med lovsång när det andliga klimatet blir tufft.

Blir det tufft? kan man undra.

Jo, det händer sig. Det ska inte överdrivas, men absolut, helt klart, blir vi ibland påminde om att vi befinner oss i en kamp mellan ont och gott.

Du kanske inte tror på det här. Du kanske blir lite generad å mina vägnar (”tänk att någon kan tro på sådant där!”). Det är okej. Jag beskriver genom vilka glasögon jag ser på världen och det som sker runtom oss. De glasögonen riktar ibland blicken mot det som kanske inte så ofta ses, men som kan kännas.

Fyll huset med lovsångsmusik när det känns andligt tufft.

Det gör jag idag. Skriver in ”lovsångsmusik” på Youtube och lyssnar till Bengt Johanssons ”En ton från himmelen”. Låter lovsångerna fylla vardagsrummet. Står i dörröppningen, blundar och sjunger med. Blir påmind om vems jag är, vems vi är, om vem Gud är.

Kryper under beskyddet. Får frid. Känner hjärtat fyllas av innerlighet.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den där kampen.

  1. Rut skriver:

    Känner så väl igen den kampen. I Ef 6 står det så här: ‘Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna.’ Vi måste omge oss med det som ger positiv styrka. Det kan man få just genom lovsånger, men också genom att hålla sig nära Gud i Hans ord och i bönen. Ef. 6 fortsätter: ’13 Ta därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och stå upprätt när ni fullgjort allt.
 14 Stå alltså fasta, med sanningen som bälte runt höfterna och klädda i rättfärdighetens pansar. 15 Bär som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger. 16 Ta dessutom trons sköld, med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar. 17 Ta emot frälsningens hjälm och Andens svärd, som är Guds ord. 18 Gör detta under ständig bön och åkallan och be alltid i Anden. 
 Gud lämnar aldrig sina barn ensamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s