Spenatsoppa.

– Det här är ju gott! säger maken (lite förvånat).

Spenatsoppa, gjord utifrån inget annat än vad som kändes bra. Det blev bra. Delar därför.

Spenatsoppa

1 stor lök (jag använde rödlök, skulle hellre ta en gul)

1 stor knippe färsk spenat

2 msk smör

6 dl mjölk

4 dl vatten

2 msk vetemjöl

1 överbliven kryddpåse från portionspåse snabbnudlar (annars: salt, lite peppar, buljong, kanske en liten nypa muskot)

  1. Finhacka lök och spenatblad. Fräs löken i smöret i en stekpanna, häll över spenaten efter en minut eller två. Blanda ihop, låt steka en liten stund.
  2. Häll över mjölken och vattnet. Låt koka i 5-10 min. Stavmixa blandningen så spenaten finfördelas.
  3. Tillbaka på plattan, blanda vetemjöl med lite kallt vatten, häll i. Låt koka ytterligare någon minut för en lite tjockare konsistens.
  4. Portionera ut, dekorera eventuellt med kokta ägghalvor. Äggulan blir underbart vacker mot det spenatgröna under.
  5. Ät. Försök få kinkiga barn att äta en liten portion. Muta gärna med ett gott bröd.

Här kommer min definition på en stor knippe färsk spenat. Använde alltså ungefär så här mycket. Skar bort den vita stjälken i mitten och slängde den. Får inga marthapoäng idag.

Spenat

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s