En rostig gungställning.

Den är inte pedagogiskt och eftertänksamt planerad, den här gården där barnen spenderar timmar och åter timmar varje dag. Det har inte spenderats några dyra pengar på EU-godkända rutschbanor och klätterställningar. Barnen omges inte av släta asfalterade vägar eller av omsorgsfullt klippta fotbollsplaner.

Det blev något helt annat.

Det blev vildvuxna klätterträd och vilda katter. Det blev fågelungar, möss och gräshoppor större än barnhänder. Det blev en stenig gårdsplan med vassa taggar. Det blev lekplatser som förändras beroende på om det nyss regnat eller inte. Det blev spännande byggprojekt av spillvirke hämtat från förrådet. Det blev en omgivning där varje promenad blir ett äventyr. Det blev berg att bestiga, floder att hoppa över, backar att cykla fortfortfortfort nerför. Det blev en rostig rutschkana och någon sned och gnisslande gunga. Det blev spontanfotboll med de handikappade pojkarna som bor granne med oss. Det blev lek, i timtal, varje dag, tillsammans med bröderna.

Det blev välsignat.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s