Bröllopsplaner.

Förutom att packa upp och mjuka upp benen med lite löpning planerade vi också bröllop igår. En av församlingarnas evangelister ska gifta sig i kyrkan och samtidigt välsignas till evangelist. Det är en stor tillställning som involverar mänskor både i kyrkan och utanför.

Prästen Silas kom förbi och hälsade oss välkomna hem igen. Med sig hade han en hög med små biljetter som han delar ut till sina vänner för att bekosta bröllopet. På biljetten står ett pris, brudgummens namn och telefonnummer, samt ett datum före vilket summan ska betalas. I det här fallet är det kyrkmedlemmar som delar ut biljetterna till sina vänner. Vännerna behöver inte nödvändigtvis ens känna brudparet. Enligt prästen är det här ett vanligt sätt i Kenya för att finansiera bröllop. En tillställning som ett bröllop ger oss möjlighet att lära känna kulturen lite bättre, även om bröllopet inte är ett traditionellt samburubröllop utan ett kyrkligt sådant. Hur som helst kommer vi att få vara med på ett bröllop här, och det gör mig väldigt glad.

DSCN4049

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bröllopsplaner.

  1. Marianne Asplund skriver:

    Ni kunde kanske försöka åstadkomma en inbjudan till ett samburubröllop i december 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s