När mycket inte räcker.

De fick chokladpannacotta med kinuskisås i förmiddags. De fick varsin chokladstång av Ove när han tog med alla tre för att KÖPA VIRKE TILL EN TRÄDKOJA. Oves första semesterdag har han ägnat helt och hållet åt 6 barn och den trädkojan. De har fått vara med och såga, spika och planera. De har hjälpt till att lyfta tunga skivor. På eftermiddagen dukade jag och Ove upp mellanmål åt dem, uppe i den nya trädkojan. Hembakta syltkakor och dricka. Vanligen ser inte deras fredagar så här lyxiga ut. Vanligen får de inget fredagsgodis alls just nu, eftersom de vill spara ihop fickpengar till vår semestervecka i Nairobi. Men den här dagen fick de allt möjligt. Det är semesterkänsla. Vi rycker lite obekymrat på axlarna. Äh, låt det gå.

Kl. 16:08 har Ove just packat ihop sina verktyg och kommit in. Han sitter vid köksbordet och äter godis.

Oliver kommer in. Och uttrycker största möjliga missnöje över att HAN INTE FÅR GODIS. Pappa får alltid som han vill! En hel påse godis äter han! Oliver är verkligen oförrättad. Vilken orättvisa!

Jag orkar varken gråta eller skratta.

Men jag tänker att det är tur att man inte gör sina ansträngningar för att barnen är värda det. För att de uppfört sig så arma bra och visat tacksamhet. Det är bra att man gör det man gör för att man älskar dem, för att man vill att de ska ha det bra.

Utifrån det perspektivet kan jag hantera ett utbrott som Olivers någorlunda vuxet och moget.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s