Hänt i veckan.

1. Vi hörde en kristen radiosändning live, och jag kunde urskilja min morbrors röst under allsången. Det kändes surrealistiskt. Vi befann oss tusentals kilometer ifrån varandra, och tar ändå del av det som händer samtidigt. Och tillsammans, på något märkligt sätt.

2. Jag hittade en fästing som bitit sig fast i Vincents hårbotten. ”Nä, nu vill jag klippa honom!”, utbrast Ove. Vincent hakade glatt på, jag gav mitt bifall och plötsligt fanns inte vårt långhåriga blonda troll längre. Där under mängder av hår dök det upp en stor pojke. Jag kan inte sluta känna på hans korta hår.

DSCN1751

3. ”Fungua, fatadhali!”, har Vincent lärt sig att säga åt vår hemhjälp. Nöden har ingen lag, liksom. Vill han in till Dahlbackas och porten är låst så måste han be henne komma och öppna. Fatadhali. Älskar när han säger ”tafadhali”, snälla, på småfolks vis.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s