När orden når fram.

African Inland Mission (AIM), en missionsorganisation som finns i hela Afrika och som startat Africa Inland Church har ett intressant program som kallas för Training In Ministry Outreach (TIMO). Teamen består av 6-10 mänskor som slår sig ner på en plats där folk inte alls eller åtminstone inte helt och hållet tidigare nåtts av evangeliet om Jesus.

Idag fick vi träffa ett sådant team. Sju unga mänskor från olika delar av världen har slagit sig ner i en del av Samburu där det inte finns några kyrkor sedan tidigare (det visade sig senare att den katolska kyrkan nog har någon form av verksamhet i området, men inte just där), och arbetar två år under handledning av erfarna missionärer med att föra ut evangeliet till mänskor som ännu inte hört talas om Jesus. De kom till BTL idag för att presentera sig och sitt arbete, men också för att de är i skriande behov av material på samburu. På sin bristfälliga samburu läser de högt ur Matteus- och Lukasevangeliet som vårt bibelöversättningsteam översatt och tryckt upp. De berättade att det finns en hunger bland folket att få höra Guds ord. Att höra om deras arbete var så otroligt uppmuntrande. De är en del av de händer och de munnar som för ut det arbete som vi gör här i Maralal till folk runtom i samburu som inte känner Jesus. De tar det översatta bibelmaterialet och för ut det till mänskor.

De berättade om en hunger bland folket. De berättade om en 12-årig pojke som ville skriva av delar av Lukasevangeliet för att kunna läsa julevangeliet för sina föräldrar. De berättade om en grannkvinna vars liv förändrats av Bibeln.

Evangeliet är en kraft, står det i Bibeln (Rom. 1:16).

Så är det. Det är mer än en historia. Det är levande ord. Jag tror verkligen det. Och idag fick vi höra vittnesbörd från fältet om att det vidrör och förändrar mänskors liv ännu idag.

Vi får vara en del i det. Vi får vara en länk i en lång kedja som arbetar för att samburuerna ska höra det glada budskapet om att Jesus Kristus har dött för deras skull på sitt eget modersmål. Det gör mig ödmjuk och väldigt tacksam.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till När orden når fram.

 1. julia snellman skriver:

  Spännande att läsa om ert jobb och er vardag där borta/en trogen läsare

 2. Helena skriver:

  Vad glad man blir i hjärtat att höra hur Guds ord sprids. Känns som om man inget själv gör för att sprida evangeliet. Försöker komma ihåg er alla utsända i bön.

  • kvintettfamilj skriver:

   Jo! Du ber ju! Jag ser mer och mer missionsarbetet som en kedja. Vi gör alla vår del: på hemmaplan stöder man ekonomiskt och genom bön, de som far ut gör den delen. Tillsammans blir missionsarbetet gjort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s