Jaha, och missionerandet då?

Det finns kanske någon läsare som lite försiktigt frågar sig om vi gör något egentligt missionsarbete eller om vi mest håller på med träning, poolhäng och språkstudier?

Jo, vi gör nog missionsarbete också.

Mitt missionsarbete är att ta hand om våra barns undervisning. Och det gör jag. Under tiden Ove och jag studerade swahili så fick mina elever hemstudieuppgifter som skulle vara gjorda innan lunch. Det fungerade suveränt. Alfons och Isak fick öva sig på läsning, skrivning och matte varje dag.

Nu är vi tillbaka i klassrummet precis som vanligt. Idag var vår första riktiga skoldag. Det blir två veckors vanlig undervisning, och därpå ett litet avbrott när alla SLEF:s missionärer samlas för en gemensam retreat.

Ove då? Ove jobbar med allt möjligt praktiskt här i Maralal. Dels på hemmaplan, dels med uppgifter via BTL och dels vid den lutherska kyrkan. Ja, och så håller han söndagsskola för våra barn. Han har ansvar för SLEF:s fordon här i Maralal (dvs. Dahlbackas och vår bil) och började den här veckan med att åtgärda småfel och saker som behöver fixas innan vi kör mot Nairobi nästa gång. En av tankarna på vår bil läcker (jo, bilen har två tankar! Två stora!) och det ena med det andra ska repareras och ordnas. Ove har ofta kontakt med prästen Silas. De diskuterar och planerar. Det arbete som görs vid och via den lutherska kyrkan utvärderas kontinuerligt så vi vet om det är möjligt att ta nästa steg för att få den lutherska kyrkan att bli självförsörjande innan vi åker hem.

Det är så vår missionsuppgift ser ut.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s