Han.

Om någon skulle be mig beskriva Ove som person, och berätta hur det är att vara gift med honom så skulle mitt svar se ut ungefär så här:

Han är inte perfekt. Han är mänsklig med allt vad det innebär. Men han har många väldigt fina karaktärsdrag.

Han är inte speciellt intresserad av att vara politiskt korrekt. Du skulle kanske tycka att det är lite jobbigt de första åren, men småningom se och uppskatta att han är den han är och säger sig vara. Om du (rent hypotetiskt) skulle ha honom med på en gruppresa i buss så skulle han vara den som står där framme och berättar roliga historier i mikrofonen. Han skulle äta ganska mycket godis, bullar och snabbmat under den resan. Då också. Han älskar nämligen sådant. Han skulle dessutom stå för det. Han skulle tycka att din akademiska utbildning är intressant, men absolut inte att föredra framför hans praktiska. Han vill arbeta med sina händer tills de inte orkar längre. Han skulle inte bli arg om du ringde honom och berättade att du på grund av slarv eller oförsiktighet kört in i en annan bil eller lyktstolpe. Igen. Han är nästan med på vad som helst. Ett av hans viktigaste motton är att man aldrig får bli så fäst vid ett hus eller en plats att man inte kan flytta om det skulle behövas. Han tycker att det är odramatiskt att bo utomlands en ganska lång tid. Han huttrar lite när han kommer hem klockan fyra efter att ha varit utomhus en hel dag i minusgrader, men han gnäller inte. Han blir lycklig över att kunna bada bastu i sitt eget hus. Om din flickkompis ringer honom för att försöka få tag på dig – för att hon dagen därpå behöver en barnvakt till sin bebis – så lovar han att ställa upp. Han lovar till och med att komma hem tidigare från jobbet om det behövs. Han skulle massera dina fötter eller spända axlar dagligen utan att nödvändigtvis få massage tillbaka. Han skulle göra det i åratal, i ett decennium, eller faktiskt så länge det skulle behövas. Hans entusiasm skulle kanske svalna med åren, men inte hans uthållighet. Han skulle ordna en överraskningsfest när du fyller jämt. Han skulle planera ett veckoslut när ni behöver ett sådant bara ni två. Han skulle dessutom göra det genomtänkt och med omtanke. Han skulle tycka att det är okej att du reste iväg till USA ensam för att träffa en saknad väninna. Han skulle ta hand om barnen, hemmet och rutinerna under tiden du är där. Han skulle göra det bra, och inte kräva en gentjänst efteråt. Efter tio års äktenskap skulle du säga att han behandlar dig väl. Tillräckligt väl.

Så skulle jag svara. Ungefär så skulle jag beskriva honom.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s