Vad kan jag göra?

Det cirkulerar väldigt mycket information bl.a. på Facebook just nu om läget i Irak. Vi får ta del av fruktansvärda historier, och fruktansvärda bildspel och filmer. Både muslimer och kristna förföljs, dödas eller flyr.

Så vad kan man göra? Vad kan en småbarnsmamma i Jakobstad göra för att stöda de mänskor som just nu mist allt och flytt till en säkrare plats? Vad kan vi göra för dem som just nu hålls fångna? Som just nu går igenom saker som ingen mänska någonsin borde behöva gå igenom?

I den här artikeln listas några alternativ. Den vänder sig till kristna och uppmanar till bön, ekonomiskt understöd, politiskt engagemang (höra av sig till politiker), undertecknande av namninsamlingar och informationsspridning på sociala medier.

Om du vill stöda utsatta kristna som flytt från Irak ekonomiskt så kan du bl.a. göra det via Martyrkyrans vänner. För att få mera information kan du höra av dig till kansliet per e-post på info@martyrkyrkansvanner.net.

DET kan vi i alla fall göra.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s