Nästan gratis.

Igår på förmiddagen cyklade vi en runda, jag och killarna. Halvvägs stannade vi och plockade en liter blåbär. Bananer och salta kex plockades ur min väska och blev ett lämpligt mellanmål (aldrig, aldrig utan kalorier i handväskan! Aldrig!).

På eftermiddagen hängde vi 2 timmar på stranden vid Gamla hamn och såg på ungdomar som trotsade rekommendationen (förbudet?) om att inte hoppa från hopptornet (för lågt vatten) och hoppade ändå. Det verkade gå hur bra som helst. Själv doppade jag mig tre gånger, så varmt var det.

På kvällen tog jag en promenad tillsammans med en vän, och som avslutning plockade jag 1 1/2 liter hallon. De har vilda hallonbuskar alldeles nära sitt hus.

Idag gjorde vi en utflykt. Ove jobbar ju, och vi andra har sommarlov för sista veckan. Vi cyklade till Strandcamping, åt glass (mest barnen) och drack kaffe (jag) och låg på magen på bryggan och kikade ner på fiskar. Jag fiskade upp musselskal som vi alla tyckte var väldigt spännande. Sen köpte vi lite rökt lax och cyklade hem.

Äntligen några dagar som inte går i konsumtionens tecken. Det känns som vettigt spenderade dagar.

(Förresten: den här helgen ordnas laestadianernas stormöte i Kållby, och Slef har missionsfest i Oravais. Åk till någon av dem! Vi ska besöka båda. Ikväll för att bli intervjuade på missionsfesten, och imorgon till Kållby. Det blir bra).

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s