Vilken fest!

Det har förberetts och fixats i flera dagar. Vi har bakat, eleverna har tömt pulpeter och burit bort möbler och skolan har pyntats!

IMGP7828

Vårfest! Avslutning på förskola, skola och söndagsskola! Och vilken fest det blev! Klockan 17 började vi, och det var precis så högtidligt och spännande som andra avslutningar. Alfons hade pirr i magen – precis som det ska vara!

IMGP7827

Barnen uppträdde med program. De bjöd bland annat på sång på fyra olika språk! Söndagsskolan sjöng på samburu och på swahili. Skolbarnen på svenska och finska.

Och efter att den officiella delen var över var det dags att bjuda på de kex som Isak och Alfons hade varit med och bakat tidigare.

IMGP7831

Finklädda som vi var tyckte vi att det skulle ha passat bra med familjefoton. Efter några tappra försök inser jag att det inte är någon självklar sak att få till ett bra foto på en hel familj. Här är vi i alla fall, familjen Dahlbacka och vår familj.

IMGP7844

IMGP7851

Jag och mina två fina elever. Det har varit roligt att undervisa dem. Nu är det sommarlov och efter det väntar en hösttermin i vanliga skolor i Finland. I januari 2015 torde vi vara tillbaka till den här verkligheten igen. Då med en elev i tvåan, en i ettan och kanske till och med något smått för Katrina och Oliver. Vi får se. Nu har barnen sommarlov. Många veckor sommarlov!

IMGP7834

Det betyder också, onekligen, att det börjar vara dags att avrunda den här perioden ute på fältet. Inkommande vecka får vi ett gäng med finlandssvenska kristna ungdomar hit, och vi ska få ta hand om dem och följa med dem på en resa till Ngilai från torsdag till söndag. Sen åker Dahlbackas hem till Finland, och vi lämnar kvar någon vecka ännu för att packa undan i skolan och här hemma.

12.7 torde vi landa på finländsk mark. Märklig tanke, men också välkommen. De här 6 månaderna i Kenya har varit en tid då vi fått bekanta oss med landet, mänskorna och våra jobb. Nu vet vi ungefär hur livet här kommer att gestalta sig. Vi vet ungefär vad vi ska förbereda oss på. Det har varit en rik tid. Vi har fått se så mycket, uppleva så mycket och träffa så många nya, fina mänskor.

Jag är tacksam och glad. Så tacksam och så glad, för den här perioden. Som ju inte ännu riktigt är över heller.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s