Kommer ni ihåg den där geten?

Kommer ni ihåg den där geten som gick här för någon dag sedan med ett pärlhalsband omkring sin hals? Det där halsbandet som Alfons hade gett den? Den där enda geten som är rätt tam, som vi kan gosa med och som buffar lite mysigt med huvudet mot en om man kommer nära?

Den här geten lever ett synnerligen ovanligt spännande getliv, tänker jag. Huj, idag var det för spännande.

Idag gick nämligen den geten rakt in genom porten till Dahlbackas gård. Porten ska vara helt stängd, men kanske någon hade glömt att låsa den så att geten bara kunde buffa upp dörren med mulen (nosen?). Kanske det höga, gröna gräset på gården lockade.

Kära, kära get. Så gör man inte. Inte om man är ett annat djur. Inte om Dahlbackas hund Sadrak finns där. Det kanske du lärde dig nu.

Ett gällt bräkande och ng’oto Dennis upprörda rop vittnade om att något utöver det vanliga höll på att hända. Jag rusade in på Dahlbackas gård och fick se Sadrak stå med käften inborrad i den stackars getens hals. Märkligt nog stod både Sadrak och geten helt stilla. Sadrak höll fast sitt grepp, geten bräkte. Ove, jag och herden fick sen loss geten och den sprang iväg med resten av hjorden. Den torde vara vid god vigör.

Förhoppningsvis en läxa rikare.

Gå. Inte. In. På. Dahlbackas. Gård. Om. Du. Inte. Känner. Sadrak.

Gå. Aldrig. In. På. Dahlbackas. Gård. Om. Du. Är. Ett. Annat. Djur. Förutom. Den. Välkända. Katten. Martha.

Got it?

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s