Med egna ögon

Idag har vi fått besöka Wamba, en by (någon skulle förmodligen kalla det för en mindre stad) ungefär 100 km från Maralal. Vi har just kommit hem efter en händelserik dag. Jag är alldeles full av alla nya intryck. Och så är jag glad.

Allra mest är jag riktigt, riktigt glad.

Vi har nämligen fått vara med om något historiskt idag.

Vi har fått se samburuer ta emot Matteusevangeliet på sitt modersmål. Lukasevangeliet finns från tidigare, och nu fick de sin andra bok. Idag firade vi! För oss nykomlingar är det otroligt roligt att få en helhetsbild av vad vi jobbar för. Vi kunde se de upptryckta exemplaren av evangeliet. Vi fick se med egna ögon vad vi arbetar för. En översatt Bibel. Om några år är det tänkt att hela nya testamentet ska vara klart.

Jag ska berätta mer sen, det finns så många intryck att dela med sig av. Men jag kan ju redan nu avslöja att jag fick se elefanter. Jodå, 10 meter från bilen. Flera stycken. Men vi körde så fort förbi dem så inga andra i vår bil hann se dem. Bilen bakom oss fick däremot stanna för att elefanterna gick över vägen. 10 elefanter hade de sett. Underbart ljuvligt! Tänk att vi får vara här! Tänk att vi får se allt vi ser och vara med om allt spännande!

Välsignelse. Det är vad det är.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s