Oliver

Han håller på att bli så stor, femåringen vår. Det märks på så många sätt. Han resonerar, och fantiserar. Han kan hjälpa till här hemma på riktigt. Han har i uppgift varje dag att föra ut skräpet långt bakom huset i en djup grop där skräpet bränns. Idag fick han också i uppgift att fara över på Dahlbackas gård och leka lite med Sadrak, deras hund. Före det var han med mig i köket och gjorde tortillabröd. Plattade till degklumpen, mjölade, kavlade, svängde, mjölade. Allt sånt fixar han hur fint som helst. Idag hjälpte han mig att vika kläder en lång stund, och då lärde han sig vika strumpor.

IMGP7535 IMGP7539

IMGP7540

I höst ska han börja språkbadsdagis. Han verkar riktigt taggad att lära sig finska. Ibland sjunger han någon snutt på finska som han snappat upp någonstans ifrån. Att veta att Isak och Alfons får lära sig finska är kanske tillräcklig motivation.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Oliver

  1. Marianne Asplund skriver:

    Kära älskade Oliver 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s