Gårdagen och idag.

IMGP7420

IMGP7426

Den här veckans tema i vår skola är yrken. A som i astronaut, B som i bagare. Imorgon C som i chaufför. Sen D som i… dansare? Vad annat kan hittas på d månne? Och E?

IMGP7419

Ove fixade en liten portabel skohylla till skolan (det mesta ska vara portabelt som görs dit, vi ska ju nämligen flytta ut allt och tömma den lokalen när vi åker hem i juli).

IMGP7414

Vi har fått en fin sovrumsgardin. Tycker så om tyget i duvgrått och olivgrönt och med det där lite arabiska mönstret. Fast jag skulle ha behövt en längd till. Det kan vara lite svårt. Oftast finns det bara en bit på 3-8 meter, sen finns det inte mer. Det här tyget var ca 3,5 meter. Det räckte till en gardin och så ska det ännu bli två kuddöverdrag.

IMGP7427

Vincent hittade en ny kompis idag. Det är en familj som kommit för att hälsa på i Maralal några dagar och som övernattar i en lägenhet i samma radhus som oss. De hade jätteroligt. ”Kuja!”, sa Vincent och vinkade åt honom (först var jag säker på att det var en flicka) att komma. Och när familjen skulle åka iväg, efter någon timmes lek, kramades de och pussades och utbytte ”tutaonana” (vi ses) och ”kwa heri” (hejdå). Jag smalt.

IMGP7424

En dagens. Helt och hållet inspirerad av Susanne Histrup. Den kvinnan driver en modeblogg, så om en inte intresseras av sådant behöver man inte klicka sig in dit. Men om du vill se de mest fantastiska klädkombinationer av färger, material och mönster (kolla skorna! Och accessoarerna!) då kan du kika in hit. Men som sagt, om du söker meningen med livet eller vill lösa världsproblem kan du söka dig åt något annat håll (varför inte ge Bibeln och politiken en chans?).

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gårdagen och idag.

  1. Malin skriver:

    D som i doktor och E som i elektriker 🙂 Det är så intressant att läsa om er vardag i Afrika!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s