Inspiration

Jag älskar internet. Har jag sagt det?

Jag skulle hålla en påsksamling för fyra barn i morse. Samlingen, hade jag tänkt, skulle bland annat innehålla ett visst musicerande. Jag spelade förvisso akustisk gitarr vid konservatoriet i Jakobstad, men någonstans där slutade också min musikaliska väg. Eller förresten – jag har också sjungit en duett med Tomas Höglund på högstadiet vårfest när jag gick på nian. Tomas är alltså finlandssvensken från Jakobstad som ställde upp i tv-sångtävlingen The Voice of Finland för något år sedan. Han var då vår musiklärare. Vårt framförande var i alla fall min musikaliska höjdpunkt, inte så mycket hans.

Jag spelar inget instrument, jag sjunger ganska sällan.

Men alltså internet, internet. På facebook tipsades jag om enkla påsksånger med kristet budskap. Och så löste det sig!

Idag satt jag och planerade nästa veckas tema, årstider och då speciellt våren. Några tangenttryckningar och jag hade fått fina bilder på nordiska vår, sommar, höst och vinter. Enklare kan det inte bli. I något skede hittade jag en sida med rim, ramsor och sånt. En skattkista, verkligen! Därifrån plockade jag en vårramsa. Sen sökte jag på sånger om årstider, och fick fram texten till ”januari börjar året”. Det fanns bilder också, dem sparade jag på datorn och gjorde till en PowerPoint presentation som ska få rulla under tiden vi sjunger.

 

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s