Atemo

Är ni beredda på bildmaraton? Jag har samlat bilder just med tanke på att ladda upp dem när vi är i Kisumu och har bra uppkoppling.

IMGP6763

IMGP6680

Vi kallar det här för vårt hus. Det är det ju förstås inte egentligen. Det är ett gästhus på missionsstationen. Ett stort, gediget egnahemshus (med massor, massor av små myror. De bits inte, men de kryper på varje yta de kommer åt – speciellt om det finns en otorkad syltfläck eller ett odiskat kastrullock att mumsa på). Vi tycker att det här huset känns lyxigt. Det är säkert dubbelt eller tre gånger så stort som vår lägenhet i Maralal och vi njuter av att ha stora ytor att röra oss på.

IMGP6766

Utanför huset finns en enorm gräsmatta (som nu börjar bli lite torr. Det är ju torrperiod och det har varit ganska hett. Fast det har kommit några små skurar de senaste dagarna, så kanske regnen är på väg. Mänskorna på Atemo väntar på regnen. Regn innebär att marken blir blöt. Och när marken blir blöt kan de så sin majs. Sår man för tidigt så kan allting torka bort, och då tvingas de ploga åkrarna igen och så en gång till. Plogandet sker förresten med hjälp av djurspann. Tror mig ha sett högst ett par traktorer i hela Kenya, och inte en enda av dem har hållit på med något arbete på en åker).

IMGP6764

Okej, det här är ingen speciellt bra bild, men det är ett foto på de ljuvliga guavaträden framför vårt hus. Det finns hundratals omogna frukter, men om det vill sig väl så kan man ha turen att hitta en eller några som är redo att plockas.

IMGP6745

Annars kan man åtminstone klättra i dem. Det är svårt att stå emot ett guavaträd. De har starka kvistar. Så pass starka att till och med en mamma måste klättra upp och sätta sig ner ett tag.

IMGP6718

Det är här Vincent har hittat sin klyka. ”Hättla häääd”, säger han och stövlar ut. Han älskar att klättra i sitt träd, och sätta sig på sin kvist.

Det var några bilder från Atemo. Ska dyka ner i mitt digitala fotoalbum och se vad mera ni borde få ta del av. Återkommer.

Tutaonana. Vi ses.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Atemo

  1. Marianne Asplund skriver:

    ”Hättla hääd” är det absolut ljuvligaste jag har hört på länge. Han känner sig säkert ganska märkvärdig då han sitter i sin klyka. Och kollar om det finns några lejon och ”hameler” i grannskapet, kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s