Mindre och större kryp.

En nattfjäril landade just på dataskärmen. På gardinen tre meter bort sitter en 5 cm lång gräshoppa. I söndags när jag öppnade skafferidörren ramlade en levande mus ut. I kyrkan tog jag livet av en loppa. I en tom konservburk på köksbänken trängs några hundra myror.

Det blir inte tråkigt här. Barnen är speciellt förtjusta. De har jagat både det ena och det andra. Ikväll drog Ove ut en byrålåda och lyfte upp en påse för att studera innehållet lite närmare. Ut kom en mus. Vilket ledde till en spännande jakt.

– Yes! Dags för råttjakt! utbrast Oliver lyckligt.

Men trots att Ove, Alfons och Oliver försökte sitt allra bästa så lär musen vara i liv ännu. Inne i orgeln någonstans. Oliver ägnade större delen av middagen åt att planera hur de skulle få fast den. Den allra bästa planen gick ut på att skrämma ut den med högljudd musik. Rock skulle vara bäst, trodde Oliver själv. Å andra sidan så krävdes det gift för att få kol på Ruts råtta. Jodå, en ganska stor råtta har huserat där.

Vi får väl se. Det är möjligt att vi är beredda att ta till nästan vilka medel som helst om vi träffar på vår mus flera gånger.

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s