Att ligga och lyssna på en tvååring.

– Mamma datol. Mamma nygg. Pappa gullig, Olliel gullig, Appol gullig. Appol tölle, nee, Appol tölle, ligger han och småpratar för sig själv i en för mig inte så logisk ramsa.

Han är i en underbart ljuvlig ålder. Lite självständig, men ändå så liten. Och han fyller vår vardag med massor av kärlek och golvar oss alla med sin charm. Han är bästa kompis med Omanga, Ingrid och Simone. Och med hundarna Lotta och Kofi.

– Måååååne, Ingiiiiiid, ropar han så det ekar över hela Atemo. Och klappar i händerna, jublar, yr runt i glädje och springer rakt upp i språklärarens famn när det är dags för den gemensamma kaffepausen.

Nu har han också lärt sig att klättra i träd. Ungefär 40 cm upp i guavaträdet alldeles utanför vårt hus finns en lämplig klyka. Dit kommer han upp, själv, och sitter sen där en stund, oändligt stolt över sin egen förmåga.

 

 

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att ligga och lyssna på en tvååring.

  1. Issen skriver:

    Voi godis Vincent! Tänker att han är speciellt charmig😄.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s