Runebergstårtor på Ingrids veranda

Ingrid och Simone bjöd oss på Runebergsfest på Ingrids veranda. Alfons, Ingrid och Simone hade bakat Runebergstårtor på eftermiddagen. Omanga (vår språklärare), Kerstin och vi var bjudna.

Där satt vi på verandan och njöt av de goda tårtorna och pratade om Runeberg. Han har verkligen blivit ihågkommen, tänker jag. Omanga berättade att två av de totalt fem författarna till texten till Kenyas nationalsång fortfarande lever. Men ingen bryr sig om dem eller uppmärksammar dem. De lär leva i stor fattigdom någonstans.

Firade vi Runeberg så länge han levde?

Annonser

Om kvintettfamilj

Gift trebarnsmor. Målmedveten, kristen projektmänniska. Bor i Kenya, jobbar som missionär och har numera lärt mig konversera på swahili. Tycker väldigt mycket om mänskomöten, mat, träning och konst. Är inte speciellt morgonpigg. Vill väldigt gärna vara en tillräckligt bra mamma och fru. Älskar de mina. Mycket.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Runebergstårtor på Ingrids veranda

  1. Anna skriver:

    Vi har läst Runeberg idag. Sven Dufva (Magnus), Soldatgossen (Samuel) och så började vi (jag) med Fänrik Ståhl men blev avbrutna av en liten som klämt fingrarna i dörren. Därmed var det hastigt slut på vår lyrikkväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s